3. Let's dance

Let's Dance

Dansen... wat een leuke, sportieve activiteit. Of het nu gaat om ballet, jazzdance, freestyle, breakdance of een andere vorm van dansen, bijna iederen wordt er spontaan gelukkig van. Ook in Scratch kunnen we een sprite laten dansen. We kunnen onze eigen dans ontwerpen, er muziek bij plaatsen en vervolgens de sprite de dans laten uitvoeren. Dit is dan ook wat we in deze opdracht gaan doen. Je bent zelf vrij om met je sprite naar keuze je eigen dansstyle toe te passen.

Dans jij niet zo graag en ben jij eerder een sportieve voetballer of basketballer, dan kan je het dansen eventueel veranderen door het uitvoeren van truckjes met de bal. Je zal hier dan wel wat meer tijd in moeten steken om je uiterlijken aan te passen, maar uiteindelijk krijg jij dan ook wel een fantastisch mooi resultaat. Heb jij nog een ander schitterend idee dat aansluit bij deze opdracht, werk die dan maar gerust uit. 

Heb je na het maken van deze opdracht een heel mooie dans  (of andere creatieve bewegingsopdracht) gemaakt, stuur die maar gerust door naar sandra.termont@odisee.be. Wie weet komt er wel een link naar jouw dans op de website van CodeFun Brussels.

Veel dansplezier.

Wens je liever offline te werken, maak dan gebruik van onderstaande opdrachtkaart. 

WAT LEER JE IN DEZE OPDRACHT?

  • een sprite laten bewegen (herhaling)
  • gebruik maken van de herhalingslus
  • gebruik maken van het waarnemingsblok (raak ik)
  • een programmacode op het einde laten stoppen

Opdracht uitwerken: 

Voorbeeld

Wil je even een voorbeeld bekijken? Download onderstaand bestand en load dit op in je eigen scratch-account. Je kan dan de code hergebruiken en wijzigen.

 

Ga naar "Bestand" ==> "Upload van je computer" ==> zoek het gedownloade bestand en selecteer dit.  Druk vervolgens op "openen". 

! Opgelet. Het bestaande scratch-project wordt vervangen. Zorg er dus voor dat je je eigen project hebt opgeslagen. 

Heb je zelf je eigen dans gemaakt en ben je er trots op, stuur die dan zeker door naar sandra.termont@odisee.be. Wie weet komt jouw dans als voorbeeld terecht op onze website.